Wonen in De Purmer-Oost

Het nieuws is er vol van; er is een gigantisch tekort aan betaalbare woningen in Nederland, met alle gevolgen van dien. De woningmarkt is vastgelopen, de prijzen van woningen zijn hoog en starters kunnen moeilijk een huis vinden. Actie is nodig om de huidige wooncrisis het hoofd te bieden en iedereen weer een kans te geven op een betaalbare woning. Het blijven bouwen van voldoende betaalbare woningen is één van de manieren om de druk op de woningmarkt de komende jaren te verlichten. Alle mogelijke en kansrijke woningbouwlocaties moeten worden benut. Een van die kansrijke woningbouwlocaties is De Purmer-Oost.

Bijdragen oplossing woningtekort

Mogelijkheid voor het realiseren van grotere aantallen betaalbare woningen.

Snel aan de slag

Binnen 5 jaar zou in het gebied de eerste paal de grond in kunnen.

Duurzaamheid

Ruimte voor natuurinclusieve, bijzondere woonconcepten.

Bijdragen aan de vastgelopen woningmarkt

Bijdragen aan de vastgelopen woningmarkt

De Purmer-Oost biedt tal van mogelijkheden voor verlichting van de vastgelopen woningmarkt. Zo is er de potentie om 5.000 tot 10.000 woningen te realiseren waarvan een groot deel in het betaalbare segment. Ook zal het, door de betrokkenheid van woningcorporatie Eigen Haard, mogelijk zijn om 30% van het programma in de sociale sector te realiseren en deze voor langere tijd betaalbaar te houden. Het gebied zorgt voor zowel woningen voor jongeren als ouderen. In de Purmer-Oost is er voor vrijwel iedere doelgroep een woning te vinden. Hiermee verlichten we de lokale markt en zorgen we voor doorstroming.

Meer lezen
De Purmer-Oost biedt kansen

De Purmer-Oost biedt kansen

Steeds meer mensen zoeken naar een plek dichtbij de stad, maar vooral naar een plek waar je landelijk en tussen het groen kunt wonen. Een plek waar je de ruimte en vrijheid hebt; voor jong en oud, huurders en kopers. De Purmer-Oost is zo’n plek. Hier is ruimte voor een ‘gebiedsontwikkeling’ van landelijke woningbouw, waar landschap, recreatie en natuur een belangrijke rol spelen. Een weids woonlandschap dat bijdraagt aan stad en land, zowel ruimtelijk als sociaal. Waar je samen iets deelt en waar duurzaam wonen centraal staat.

Ontdek de kansen

Oproep tot versnellen

De bouwopgave in de MRA is te groot om niet na te denken over een gebied als de Purmer-Oost. Om deze opgave te realiseren is het cruciaal om juist nu, nu de woningmarkt op slot zit en ook in de nabije toekomst de bouw en daarmee gepaarde doorstroom nog niet op gang lijkt te komen, te starten met het bouwen van nieuwbouwwoningen in dit gebied. Op die manier voorkomen we dat we straks een nog groter tekort aan woningen hebben. En met name jonge mensen trekken weg uit de regio, doordat veel bouwlocaties toch niet realistisch of onuitvoerbaar bleken. Bovendien geldt, dat we op deze locatie bijdragen aan de doorstroom op de woningmarkt doordat daadwerkelijk woningen gebouwd kunnen worden waar behoefte aan is.

Blog
Nieuws bericht
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
26-06-23 Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en mis geen enkele update

Veel gestelde vragen

Hoe kun je aangeven dat je interesse hebt in een van de woningen? En zit je dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat je het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik mij al inschrijven voor een woning?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een woning in Lanenrijk fase 2B3. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte wanneer dit wel mogelijk is.
Uit wat voor woningen kan ik kiezen in De Purmer?
In De Purmer komen vrije kavels, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en appartementen.